Een leuk Valentijnsdag cadeautje vinden voor een man doe je zo

Geschenken kopen voor het andere geslacht is een hachelijke zaak. Dames, lijkt het wel eens alsof we ons uiterste best doen en toch ons doel missen? Het kiezen van de beste geschenken voor de mannen in je leven kan ontmoedigend lijken, maar het is mogelijk de strijd te overwinnen en het perfecte cadeau te vinden. Zou het kunnen dat mannen en vrouwen cadeaus anders bekijken?

Soms lijkt het wel of mannen en vrouwen verschillende talen spreken als het gaat om wat ze willen. De meeste geliefden – echtgenoten, vriendjes, vaders en broers – zullen je moeite hoe dan ook waarderen, maar de meesten van ons willen de ontvangers van onze moeite echt verrassen en imponeren. We besteden tijd aan het luisteren naar aanwijzingen over wat hij zou kunnen willen. We gissen en gissen bij totdat frustratie en tijd ons de baas worden.

Een van de meest voorkomende valkuilen voor ons als vrouwen is dat we proberen uit te zoeken wat de mannen in ons leven willen op basis van wat wij in een geschenk waarderen. Er zal aantoonbaar enige overlapping zijn tussen wat mannen en vrouwen in geschenken willen, maar er zijn ook heel wat culturele en sociale normen verbonden aan het geslacht die de manier waarop geschenken gegeven en ontvangen worden beïnvloeden.

Waarom mannen geen behoefte hebben aan verrassingen zoals vrouwen

Als we denken aan het geven van cadeaus aan mannen, denken we aan de cadeaus vanuit ons perspectief. Vrouwen zijn ontroerd door de bedoelingen en inspanningen van een man, ongeacht het cadeau. Mannen lijken meer geïnteresseerd in cadeaus waaruit blijkt dat je begrip hebt voor hun behoeften. Ze houden van praktische geschenken die bijdragen aan hun persoonlijke en professionele leven.

Als je in paniek begint te raken over het vinden van het perfecte cadeau, bedenk dan hoeveel van het cadeau-geven voor hem is en hoeveel voor jou. Het kan je blij maken om uren aan een project te besteden, maar als hij niet geïnteresseerd is, dan bevredigt het geschenk waarschijnlijk een behoefte die jij hebt, niet de zijne.

In plaats van tijd te verspillen aan het plannen van een uitgebreide verrassing of maandenlang te besteden aan het breien van de ultieme trui voor hem, denk na over wat hij echt nodig heeft. Zeker, hij zal je vriendelijkheid waarderen, maar hij zal het misschien niet op dezelfde manier waarderen als jij het zou waarderen als hij een sjaal voor je zou haken.

Uitgelicht: Cadeaus voor hem (en haar) – Gratis verzending en 100 dagen retour

5 verstandige opmerkingen om het perfecte cadeau voor mannen te kiezen

We hebben de neiging om het kopen van cadeaus te ingewikkeld te maken, maar het is mogelijk om een ideaal cadeau te bedenken zonder door te slaan.

1. Begrijp eerst zijn behoeften. Zijn er artikelen die hem zullen helpen van zijn hobby’s te genieten of beter te presteren op het werk? Wil hij proberen zijn hobby een nieuwe richting in te slaan, en is er iets dat die verschuiving vergemakkelijkt?

2. Denk er niet te veel over na. Jongens zijn vrij rechtlijnig als het gaat om wat ze willen en nodig hebben. Ze zullen je cadeaus waarschijnlijk niet op dezelfde manier analyseren als jij de betekenissen achter de dingen die hij je geeft ontleedt. Je hoeft geen maanden te besteden aan het maken van een collage van jullie leven samen (tenzij hij te kennen heeft gegeven dat hij dat echt wil). Soms is minder meer.

3. Observeer wat ze graag voor zichzelf kopen. Als je man regelmatig videospelletjes koopt, geef hem dan iets dat met gamen te maken heeft. Als een man een financiële investering doet in zijn hobby’s, kun je garanderen dat hij een cadeau dat daarmee te maken heeft zal waarderen.

Geef nooit meer ongewenste cadeaus: 5 regels om een goed cadeau voor mannen te maken

4. Merk op hoe ze hun tijd doorbrengen. Je man is misschien niet het type dat graag regelmatig veel geld uitgeeft, maar hij moet toch ergens zijn tijd doorbrengen. Of hij nu carrièregericht is, sportief, of van auto’s houdt, hij zal waarschijnlijk zijn hart op zijn mouw dragen over zijn interesses.

5. Zoek uit wat hij nodig heeft. Je weet wat zijn belangstelling wekt, en er zijn waarschijnlijk dingen die hij nodig heeft om die interesses naar een hoger niveau te tillen. Als hij iets leuk vindt waar je niet veel van weet, kun je wat basisonderzoek doen om meer te weten te komen. Je hoeft hem niet iets te geven dat ver boven jouw niveau van begrip ligt. Je kunt een veiliger koopkeuze maken en toch aan zijn behoeften tegemoet komen.

Mijn vriend houdt bijvoorbeeld van fotografie. Ik wist dat hij wel wat cameraspullen zou waarderen, want hij besteedt zijn spaarzame geld en vrije tijd aan het maken van foto’s. Ik overwoog hem een nieuwe lens te kopen, maar ze variëren zo sterk in prijs en functionaliteit dat ik me er niet prettig bij voelde er een te kiezen.

In plaats van een nieuwe lens voor hem te kopen, deed ik wat onderzoek en vond een mooi statief dat bij zijn camera zou passen. Hij vond het helemaal geweldig. Het stelde hem in staat nieuwe fotografietechnieken te oefenen en gebruik te maken van de andere uitrusting die hij al had. Het kostte geen bakken met geld of een buitensporige hoeveelheid tijd en fotografie-ervaring om hem een cadeau te geven waar hij echt van genoot.